В Кам’янському перевіряють стан сховищ та захисних споруд

21 лютого міський голова Кам’янського Андрій Білоусов провів чергову нараду щодо сховищ та захисних споруд, які мешканці можуть використовувати у разі виникнення надзвичайної ситуації.

Начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Володимир Байдуж зазначив, що у Кам’янському є 197 укриттів, 102 з них – перебувають у комунальній власності. 95 захисних споруд розташовані на території підприємств міста. За дорученням міського голови захисні споруди комунальної власності приводять у належний стан, перевіряють систему вентиляції, світло та інші комунікації. Керівників підприємств теж нагадали перевірить стан захисних споруд на підлеглій території та привести їх у належний стан.

Крім того, в якості тимчасового укриття, крім захисних споруд, за необхідності, можна використовувати підвали у багатоквартирних житлових будинках. Їх у місті 1218.  Також за призначенням можна використовувати захисні споруди закладів освіти, охорони здоров’я та спорту.

Володимир Байдуж підкреслив, що місткість і кількість захисних споруд та тимчасових укриттів повністю забезпечить потребу населення. Мешканці, які проживають у приватному секторі, повинні самостійно підготувати підвали у власних помешканнях.

Разом з тим, у місті діє система масового оповіщення для своєчасного доведення інформації про виникнення надзвичайних ситуацій. На модернізацію цієї системи та поліпшення стану укриттів і захисних споруд на найближчому засіданні міської ради планують виділити 12 млн. гривень.

Ще новини

Leave a Comment